Burrito med ost og oksekød
541 kcal. pr. portion. Spis 150 gram gnavegrønt til.
Antal 6 personer
Ingredienser
- 200 gram kartoffel
- 0,5 spsk. olivenolie
- 400 gram hakket oksekød, 4-7%
- 0,3 dl. worcestershire sauce, Lea & Perrins
- 0,5 stk. mellem løg
- 6 stk. mellemstore æg
- 150 gram lagret cheddar, blok
- 6 stk. fuldkornstortilla
- 300 gram blomkål, uspec., rå
- Røget paprika, salt, peber, hvidløgspulver, løgpulver og hakket purløg
Dressing
- 1,5 dl. græsk yoghurt, 10%
- 1-2 spsk. sriracha hot chili sauce efter smag
Sådan gør du
- Klargør kartofler i tern og små blomkålsbuketter i hver deres skål. Fordel olivenolien halv af hver i de to skåle. Tilsæt ½ tsk. af alle krydderierne (undtaget purløg) til HVER skål. Rør rundt i skålene.
- Kartofler tilsættes et fad og bages i en forvarmet ovn på 220 grader. Efter ca. 10-15 minutter tilføres blomkål og der bages yderligere ca. 10 minutter til både kartofler og blomkål er møre.
- På en pande steges oksekød med worchestersauce samt 1 tsk. af hver af alle krydderierne. Når det er mixet og kødet begynder at brune, tilsættes finthakket løg. Gennemsteg.
- Herefter klargøres æg. Pisk 6 æg. Steg på lav varme under konstant omrøring til de er klar. Tilsæt først salt EFTER de er færdige.
- Nu er du klar til at pakke dine burritos. Vej evt. af hvis du finder det nødvendigt. Her vejer du fx. dit kød tilberedt. Deler med 6 og tilfører den beregnede mængde på dine burritos. Fordel kartofler/blomkål, lød og æg.
- Riv lagret cheddar (LANGT bedst) og fordel 25 gram pr. burrito.
- Drys lidt sriracha dressing og purløg.
- Rul dine burritos stramt, steg dem på en pande og/eller gem resten i køleskabet/fryseren.
- EKSTRA: Optø i køleskab og varm dem i mikroovn eller bag i ovnen 200 grader ca. 10-12 minutter. Easy peasy! Servér med 150 gram gnavegrønt.