Chowder med laks og majs
609 kcal. pr. portion
Antal 4 personer
Ingredienser
- 225 gram laks
- 1 stk. peberfrugt, grøn
- 1 stk. stort fed hvidløg
- 2 spsk. smør
- ½ l. vand tilsat 2 hønsebouillonterninger
- 300 gram små kartofler
- 200 gram gulerod
- 300 gram majs, kerner, dybfrost
- 2,5 dl. fløde 38%, piskefløde
- 2,5 dl. mælk, 0,5%, Arla
- Himalayasalt
- Friskkværnet peber
- 0,5 tsk. dild, tørret
Sådan gør du
- I en stor gryde smeltes smør. Ved lav varme/mellem varme steges hvidløg og grøn peber et par minutter.
- Tilsæt vand og 2 hønsebouillonterninger, halverede små kartofler, gulerødder (halverede og i skiver), salt, peber og dild. Få chowderen i kog.
- Reducer varmen så det blot simrer. Låg på og lad det simre 30 minutter eller indtil grøntsagerne er næsten møre.
- Tilsæt nu majs, fløde og laks (skåret i ca. 1,5×1,5 cm. stykker). Rør rundt. Lad chowderen simre i 15 minutter. Rør forsigtigt rundt undervejs.